День їжі на паличці)))

28 березня відзначається неофіційне національне свято в Америці – День їжі на паличці. З початком святкування не пов’язано якоїсь особливої історичної дати. Скоріше за все, хтось просто вигадав привід для радості та зробив із цього веселу традицію. Цього дня можна проявити фантазію та поринути у творчість: нанизати на паличку будь-яку їжу. Палички є ідеальним вибором для фуршету, адже ними надзвичайно зручно їсти на ходу. Гастрономічні вигадки учасників можуть стати справжньою несподіванкою. Смачненьке на паличці прикрасить святковий стіл та стане чудовою закускою для гостей. Варто лише розкрити свій талант, і люди оцінять оригінальну страву. Головне – почати, тому можливості кожного учасника події безмежні. У якості закусок на паличці готують: солодкий лід та ескімо, корн-доги, фруктові шашлики, креветки, банани, фрукти, зефір, кебаби та канапе. Така їжа є найкращим рішенням для вуличного частування.


Протягом лютого 2022 року в рамках проєкту "ЕКОлогія Харчування" учні 5-11 класів долучилися до Дня їжі на паличці. Класний керівник 5-2 класу, Анжела Ступнікова, разом із своїми вихованцями провела STEM-захід в рамках проєкту:

РОБОТА НАД STEM ПРОЄКТОМ "СМАКОЛИКИ НА ПАЛИЧЦІ"

Навички ХХІ століття+:

Робота з інформацією: які смаколики можна приготувати до Свята Святого Валетина

Медіаграмотність: зафільмувати роботу або зробити фотографії

Комунікативність: уміти розповісти про користь виробів, вплив готової страви на здоров'я,  надати алгоритм приготування.

Робота у команді: вчитись працювати к команді, розприділяючи обов'язки

Критичне мислення: придумати різноманітні варіанти смаколиків, використовуючи різноманітні інгредієнти у поєднанні. 

Креативність: відшукати найоригінальніші рецепти страв на паличці та спробувати їх приготувати Підприємливість і фінансова грамотність:надати рецепти з розрахунками на порцію у грамах, розрахувати поживну цінність одного виробу на паличці за калорійністю, надати інформацію , щодо витрат на приготування.

Дослідження та спостереження: дослідити,які продукти краще використовувати для подачі "на паличці" 

Представлення результатів проекту-дегустація однокласникам

Детальніше за покликанням



Було #Смачно#Креативно#Паличково)))



Коментарі

Популярні публікації