День Борщу)))
В рамках проєкту "Екологія харчування" протягом вересня 2021 року відбувся День Борщу. Учні 5-11 класів вирішували питання: Чи можна вважати український борщ стравою здорового раціонального харчування? Досліджували види борщу в різних країнах світу.
Учасники проєкту досліджували українську національну страву з використанням STEM-підходу: ознайомилися з історією виникнення страви, її еволюцією, різноманіттям регіональних рецептур українського борщу та рецептами борщу в інших країнах світу; сортами овочів, що використовуються для приготування страви, нормами закладки продуктів та вартістю готової страви; етикетом подачі.
Під час здійснення проекту у процесі пізнавально-пошукової співпраці реалізовано компетентнісний підхід; учасники дійшли висновку: українці з давніх часів вважаються миролюбною нацією, яка в пріоритеті ставила питання про здорове та стабільне харчування. Наші пращури мали майстерні навички в хліборобстві, тваринництві, займалися також бджільництвом, рибальством, збиральництвом. Тому, маючи різноманіття інгредієнтів в повсякденному бутті, українці і створили світовий шедевр – борщ, страву здорового харчування!
До тематичного дня долучилися 21 клас, детальніше за покликаннямБуло #Класно#Дієво#Борщово)))
Коментарі
Дописати коментар